Trump'ın Eski Avukatına "Seçime Müdahale" Davası Açıldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaleti olan Arizona'nın Phoenix şehrindeki bir mahkeme, 2020 ABD başkanlık seçimlerine müdahale girişimi suçlamasıyla 18 kişi hakkında dava açtı. Dava dosyasında, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu kaydedildi.

Trump'ın Eski Avukatına "Seçime Müdahale" Davası Açıldı!
25 Nisan 2024 - 13:33 - Güncelleme: 25 Nisan 2024 - 13:42

Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaleti olan Arizona'nın Phoenix şehrindeki bir mahkeme, 2020 ABD başkanlık seçimlerine müdahale girişimi suçlamasıyla 18 kişi hakkında dava açıldığını duyurdu.

Dava dosyasında, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın eski avukatı Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows'un da bulunduğu kaydedildi.

İddianameye göre, Trump'a doğrudan herhangi bir suçlama yöneltilmezken, sadece suç ortağı olarak adı geçiyor. Arizona, Michigan, Georgia ve Nevada'nın ardından başkanlık seçimlerine müdahale iddialarıyla suçlama yöneltilen dördüncü eyalet oldu.

Daha önce Georgia eyaletinde de benzer suçlamalarla Trump'a dava açılmıştı. Atlanta kentindeki bir mahkemede, Fulton bölgesi savcılarının sundukları deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda Trump'a yeni suçlamalar yöneltilmişti.

İddianamede, Trump'a "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" gibi suçlamalar yöneltildiği belirtilmişti.

Giuliani ve Meadows'un da aralarında bulunduğu 18 kişiye Arizona'da açılan davanın seyri, ABD siyasetinde ve seçim sisteminin güvenilirliğiyle ilgili tartışmaları yeniden alevlendirebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com