Dr. Yusuf Gürsey ABD'de Hayatını Kaybetmişti: Meğerse 'Vur Kaç' Kurbanıymış!

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Ünlü Türk fizikçi Dr. Yusuf Gürsey, bir araba kazası sonucu yaşamını yitirmişti. 70 yaşındaki Gürsey’in hayatına mal olan kazaya, kendisine çarpıp kaçan bir sürücünün sebep olduğu belirlendi.

Dr. Yusuf Gürsey ABD'de Hayatını Kaybetmişti: Meğerse 'Vur Kaç' Kurbanıymış!
02 Mayıs 2024 - 21:49 - Güncelleme: 02 Mayıs 2024 - 22:01

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan ünlü Türk matematikçi ve fizikçi Feza Gürsey ile Profesör Süha Pamir'in tek çocuğu olan Dr. Yusuf Gürsey, bir araba kazası sonucu hayatını kaybetmişti. Gürsey’in hayatını kaybetmesine sebep olan kazayla ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. 

New Haven şehrindeki evine yakın bir yerde yürürken meydana gelen trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 

70 yaşındaki Gürsey’in hayatına mal olan kazaya, kendisine çarpıp kaçan bir sürücünün sebep olduğu belirlendi. Bu trajik olay, hem bilim dünyasında hem de Türk topluluğunda büyük bir üzüntü ve şok etkisi yarattı.

New Haven'daki barış konseyinin üyesi ve şehrin barış komisyonunda yer alan Gürsey'in cenazesi, bugün CT Adli Tıp Kurumu'ndan Federal Chaplain İmam Ahmet Dönmez’e teslim edilecek.

Ayrıca, Türk bilim insanının cenazesinin Türkiye'ye gönderilebilmesi için ise GoFundMe üzerinden yardım kampanyası başlatılmıştı. Buraya tıklayarak cenazenin Türkiye’ye gönderilmesine destek olabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com