ABD'den İran'a Sert Uyarı: İsrail'in Güvenliği Sarsılmaz!

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği İHA saldırısına sert bir tepki verdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan desteğinin sarsılmaz olduğunu belirtti.

ABD'den İran'a Sert Uyarı: İsrail'in Güvenliği Sarsılmaz!
14 Nisan 2024 - 00:36 - Güncelleme: 14 Nisan 2024 - 00:50

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği İHA saldırısına sert bir tepki gösterdi. İran'ın, İsrail'in Şam'daki büyükelçilik yerleşkesine düzenlediği hava saldırısının ardından ABD'den ilk resmi yanıt geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Watson, açıklamasında, "İran, İsrail'e karşı bir hava saldırısı başlattı. Başkan Biden'ın mesajı net: İsrail'in güvenliğine olan desteğimiz sarsılmaz. ABD, İsrail halkının yanındadır ve İran'dan gelen tehditlere karşı onların savunmalarını desteklemektedir." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, güvenlik ekibiyle bir araya gelerek gelişmeleri yakından takip ettiği belirtildi. ABD'li yetkililerin, İsrail yetkilileriyle sürekli temas halinde olduğu ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com