Müzisyen Berfin Gürsoy, ABD'de Şirket Kurdu

Müzisyen Berfin Gürsoy, Amerika Birleşik Devletleri'nin New Jersey eyaletinde bir prodüksiyon şirketi kurduğunu abdpost.com editörü Özlem Özgüt Yörekli'ye anlattı.

Müzisyen Berfin Gürsoy, ABD'de Şirket Kurdu
21 Mart 2023 - 12:03

Berfin Gürsoy 20 yıldır Türk müzik piyasasında yer alan bir müzisyen. Müzisyen diyorum çünkü sadece şarkı söylemekle kalmıyor, birçok enstrüman çalabilen ve söz yazıp beste yapabilen gerçek bir sanatçı o. Ankara İletişim Radyo Sinema Televizyon bölümü mezunu olan sanatçı, işi daha da ilerletip yurtdışında ses mühendisliği eğitimi de alarak bu piyasada her alanda kendisini geliştirmiş.

Gürsoy, 20 yıllık kariyerine birçok sahne çalışması, konser, yardım konserleri, dizi ve sinema müzikleri, uluslararası çalışmalar ve üç adet single sığdırdı. 

Türkiye'de en son; Fedon, Linet, Funda Arar ve Ziğnet Sali'yi şöhrete kavuşturan Zorba'da sahne alıyordu. Türkçe ve Yunanca hemen her tarz müziği başarıyla icra eden Gürsoy'un repertuvarı çok geniş. Çok güçlü bir ses ve yorum gücüne sahip. Seyircisini eğlendirmeyi de çok iyi biliyor.

Gürsoy, sık sık gerçekleştirdiği ABD seyahatlerinde de New Jersey'deki 'Acoustic' adlı mekanda izleyicisiyle buluşuyordu. Şimdi ise yine New Jersey'deki Dayının Yeri adlı yeni açılan mekanda sahne alıyor. Eğlenmeyi özleyenlere Gürsoy'u mutlaka  sahnede izlemelerini tavsiye ederim.

Gürsoy, sosyal sorumluluk ve yardım projelerinde en çok gönüllü yer alan sanatçılardan biri olarak da tanınıyor. Yardımsever kişiliği sayesinde konser gelirlerinin birçoğunu eğitim ve kimsesiz çocuklar için ilgili kurumlara bağışlıyor.

2010-11 yıllarında ATV ekranlarında yer alan ve başrollerini Bülent İnal ile Bergüzar Korel'in paylaştığı 'Bitmeyen Şarkı' dizinin 'Feraye' adlı şarkısını da yazıp besteleyen Gürsoy, 'Kaçış 1950' adlı Bulgaristan Türkleri'nin o yıllardaki göç hikayelerinin anlatıldığı filmin ve 'Detay' adlı filmin de soundtrack müziklerini besteledi.

Yine yardımsever kişiliği sayesinde ve Türkiye'de müzik piyasasında bir yerlere gelmek zorlaştığı için genç ve yetenekli gördüğü çeşitli isimlere de destek olan Gürsoy, hiç ücret almadan pek çok genç şarkıcıya besteler verdi.

Şimdi de ABD, New Jersey'de film ve müzik işleri yapmak üzere 'BT Records' adlı bir yapım şirketi kurdu. Amacı, sesini global olarak dünyaya duyurmak isteyen genç yeteneklere yardımcı olmak. Artık müzik piyasası tüm dünyada dijital olarak iş yapıyor ve malumunuz Amerika bu sektörün bir numarası. Bir çalışmanın dünyaya yayılması buradan daha hızlı ve kolay oluyor. İki ülke arasında bir köprü görevi görmeyi amaçlıyor Gürsoy.

Türkiye'de MESAM ve MSG (Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği) üyesi olan Gürsoy, ABD'de bu işlerin işleyişini detaylı şekilde öğreniyor. Genç yetenekleri de kalıcı şekilde dünyaya açmanın hazırlıklarını yapıyor. Bir diğer hedefi de Türk müziğini ve enstrümanlarını Amerikalılara tanıtmak. Şirketi aracılığıyla, sadece müzik işleri değil üniversitede eğitimini aldığı sinema ve belgesel işlerine de imza atmayı planlıyor. Özellikle de Türkiye ile ilgili bir belgesel yapmak planları arasında. Ve tabii sanatçılarının kliplerini çekmek de.

Kendi müzik kariyerini de sürdüren Gürsoy, yakın zamanda bir single çalışması da çıkaracağını abdpost.com aracılığyla müjdeledi.

Kendisiyle yaptığımız sıcak samimi söyleşiyi yukarıdaki videodan izleyebilirsiniz ve Türk müzik piyasasındaki son durum ve sorunlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com