ABD'de Otomobil Alım Satımından Para Kazanmak

Amerika Birleşik Devletleri'nin Illinois eyaletinde yer alan Chicago kentinde yaşayan Rafet Bala; duvar kağıdı montajı, restoranda garsonluk, Uber gibi yaptığı işlere bir yenisini daha ekledi: Otomobil alım satımı!

ABD'de Otomobil Alım Satımından Para Kazanmak
09 Mart 2023 - 15:34

Rafet Bala, Chicago'dan arkadaşı İsmail ile birlikte ilk kez bir otomobil satın alıp maliyetleri minimumda tutarak yapacakları tamirat ve revizyondan sonra elde edebilecekleri en yüksek kar ile aracı satmayı denedi. Tüm bu süreci de çektiği video ile takipçileriyle paylaştı.

İsmail ile iş ortaklığı yapan Bala, aracın parasını İsmail'in ödeyeceğini kendisinin ise sosyal medyanın gücünü kullanarak otomobili satacağını söyledi. Karı paylaşacaklar.

Buldukları satıcının Toyota Prius model aracına bakmak üzere yola çıktılar. Bu araçlar elektrikli olduğu için ABD'de çok tutulduğunu söyledi Bala. Yakıt derdi yok, masraf çıkarmıyor ve parçası kolay bulunuyor. Ama diğer yandan revaçta olan bu araçların son zamanlarda Chicago'daki hırsızlar tarafından altındaki parçaları (konvertörleri) iyi para ettiği için çalınmaya başlamış, bilginiz olsun! Bu nedenle pek çok kişi konventörlerini korumak için özel kafesli kilit taktırır olmuş.

Derken aracı almaya gittiklerinde içinin çok pis kullanıldığını görüyorlar. İçinde yoğun sigara içildiği için ağır bir koku olduğunu söylüyorlar. Fakat, iç ve dış malzemelerinin yıpranmadığını, temizlik ile güzel hale geleceğini düşünüyorlar. Araç 146.886 milde ve 2008 model. Buna rağmen araç iyi durumda, çünkü kullanan kişi sadece okula gidip gelmiş.

Aracı detayı incelediklerinde hemen hemen bütün aksanlarının çalıştığını gören ikili, sadece motor lambasının yandığını belirtiyor. Bunun sebebinin de aracın eski olmasından kaynaklandığını söylüyor Bala. Tabii ki aldıktan sonra bir oto ustası, yani tamirciye götürecekler.

Aracı deneme sürüşü ile iyice test ediyorlar. İsmail, direksiyonun biraz sert döndüğünü, lastik basıncının azaldığını söylüyor ama motordan hiçbir ses gelmediğini bunun da iyi bir şey olduğunu belirtiyor. Lastikleri incelediklerinde 'kabak' yani ölmüş olduğunu farkediyorlar.

Ama genel itibariyle aracın durumunu beğendikleri için parasını ödeyip daha sonra ruhsatını alıyorlar. ABD'de ruhsatı her iki taraf da imzalıyor. Aracın sahibi kendi adına kayıtlı plakaları söküp alıyor ve siz de DMW'ye gidip aracınızı kaydettiriyorsunuz. Böylelike araç sizin üzerinize geçiyor.

Siz de araç alım satım işinden para kazanabilirsiniz.

KAYNAK: Rafet BALA

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com