ABD Göç İdaresi, Türkiye'de Saha Ofisleri Açıyor

Amerika Birleşik Devletleri mülteci işlemleri kapasitesini artırmak ve stratejik ortaklıkları güçlendirmek amacıyla Türkiye ve Katar'da uluslararası saha ofisleri açacak.

ABD Göç İdaresi, Türkiye'de Saha Ofisleri Açıyor
25 Nisan 2024 - 22:59

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS), bugün yaptığı açıklamayla, mülteci işlemleri kapasitesini genişletmek ve stratejik ortaklıkları güçlendirmek amacıyla Doha, Katar ve Ankara, Türkiye'de uluslararası saha ofislerinin açılacağını duyurdu.

USCIS Direktörü Ur M. Jaddou, yaptığı açıklamada, "Bu saha ofislerinin açılması, Orta Doğu'daki kritik bölgelerde USCIS'in uzmanlığını ve varlığını pekiştirmekte ve Biden-Harris yönetiminin güvenli, yasal ve düzenli göç ve aile birleşimini kolaylaştırma çabalarına olan bağlılığımızın bir parçasıdır" dedi. 

Jaddou, ayrıca, "Katar ve Türkiye'deki varlığımız USCIS'in ABD dışındaki ayak izini genişletmekte, insani yardım misyonumuzu desteklemekte ve ABD göçmenlik sisteminin bütünlüğünü güçlendirmektedir" şeklinde konuştu.

Biden-Harris yönetimi, 2024 mali yılı için mülteci kabul tavanını 125.000 mülteci olarak belirlemişti. USCIS'in Katar ve Türkiye'de saha ofisleri kurması, ABD Mülteci Kabul Programı'nın bölgedeki altyapısını destekleyeceği belirtiliyor. Ayrıca, bu ofislerin USCIS'in uzun süredir devam eden ve artan mülteci işlemlerine doğrudan destek sağlayacağı ifade ediliyor.

Türkiye stratejik bir konuma sahip olması ve bölgesel bir mülteci işlem merkezi olması bakımından önem arz etmektedir. USCIS'in Ankara Saha Ofisi ise ABD Ankara Büyükelçiliği'nde yer alacaktır.

USCIS, Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk personeliyle işbirliği yaparak, Form I-730, Mülteci/Sığınmacı Akraba Dilekçesi işlemlerini üstlenecek, dolandırıcılık tespitiyle ilgili belirli faaliyetlere yardımcı olacak ve diğer sınırlı hizmetleri sunacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com