ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Hocalar da Ters Kelepçeyle Gözaltına Alındı!

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde Filistin'e destek eylemleri devam ederken, Emory Üniversitesi'nde öğrencilerin düzenlediği protestolarda hocalar da gözaltına alındı.

ABD Üniversitelerinde Filistin Protestoları: Hocalar da Ters Kelepçeyle Gözaltına Alındı!
25 Nisan 2024 - 23:10 - Güncelleme: 25 Nisan 2024 - 23:53

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde Filistin'e destek eylemleri devam ederken, Emory Üniversitesi'nde yaşanan olaylar gözleri bu kez hocaların üzerine çevirdi. Polis, öğrencilerin Filistin'e destek eylemlerine katılan hocaları da ters kelepçeyle gözaltına aldı.

Emory Üniversitesi'nde öğrencilerin Filistin'e destek amacıyla düzenlediği protestolar, polisin sert müdahalesi ile karşılaştı. Ancak, dikkat çeken nokta, gözaltına alınanların arasında ekonomi profesörü Caroline Fohlin ve Felsefe Bölümü Başkanı Noelle McAfee'nin de bulunmasıydı.

Polisin, öğrencilerin Filistin'e destek gösterilerine katılan hocaları gözaltına alması, üniversite içindeki gerilimi artırdı. Gözaltına alınan hocaların ters kelepçeyle gözaltına alınması, protestoların boyutunu ve hocaların eyleme destek verme şeklini de gözler önüne serdi.

ABD'deki üniversitelerdeki Filistin'e destek eylemleri, öğrenci ve akademisyenler arasında giderek artan bir dayanışma ve duyarlılıkla devam ediyor. Ancak, polisin sert müdahaleleri ve hocaların gözaltına alınması, tartışmaları da beraberinde getiriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com