ABD'den Emekli Olup Türkiye'ye Taşındı: "Harika Bir Hayatım Var"

Amerika Birleşik Devletleri'nden emekli olduktan sonra Türkiye'de yaşamaya başlayan Debra Crockett, Türkiye'deki hayatını anlattı. Crockett, "Sınırlı bir gelirle harika bir hayat yaşıyorum" dedi.

ABD'den Emekli Olup Türkiye'ye Taşındı: "Harika Bir Hayatım Var"
08 Mayıs 2024 - 19:38 - Güncelleme: 08 Mayıs 2024 - 19:43

Amerika Birleşik Devletleri'nde çalıştığı işten 8 yıl önce emekli olan ve tüm mal varlığını kullanarak dünya turuna çıkan Debra Crockett, seyahati sonrasında Türkiye’ye yerleşmeye karar verdi.

Türkiye'yi evi olarak seçen Debra Crocket, Amerika'dan aldığı emekli maaşıyla Türkiye'de keyifli bir yaşam sürüyor. Crocket, 63 yaşında olmasına rağmen sınırlı bir bütçeyle bile oldukça mutlu olduğunu belirtiyor.

Amerika'dan aylık 2.929 dolarlık emekli maaşı alan Crocket, Türkiye'de sadece 463 dolar kira ödediğini ifade ediyor. "Türkiye'de neredeyse hiçbir şey ödemeden, sınırlı bir gelirle harika bir hayat yaşıyorum" diyen Crocket, ülkenin sunduğu sosyal olanaklardan ve kültürel çeşitlilikten de oldukça memnun olduğunu dile getiriyor. 

Crocket, "Sınırlı harcamalarla harika bir hayat yaşıyorum. Hayatta kalmak için bankada milyonlarca ya da yüz binlerce dolarınız olması gerektiğini düşünmek çok saçma. Ben tamamen sosyal güvenliğimle yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Crockett'in belirttiğine göre kirası ayda 463 dolar, elektrik faturaları ayda 25 dolar, su faturası ayda 1 doların biraz üzerinde ve interneti ise yaklaşık olarak 11 dolar.

Türkiye'deki ikametini her yıl yenilemek için harcadığı yaklaşık 200 dolara rağmen Crockett, ayda 2.929 dolar (yaklaşık 94 bin 512 TL) emekli maaşıyla rahat bir hayat sürüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com