Brooklyn'de 14 yaşındaki otizmli kızı kaçıran Serdar Özmen tutuklandı

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletine bağlı Brooklyn ilçesinde 14 yaşındaki otizmli bir genç kız kaçırılmıştı. Dikkatle takip edilen olayda polis, Brooklyn’de yaşayan Serdar Özmen’i tutukladı.

Brooklyn'de 14 yaşındaki otizmli kızı kaçıran Serdar Özmen tutuklandı
29 Mart 2024 - 16:58 - Güncelleme: 29 Mart 2024 - 17:07

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York eyaletine bağlı Brooklyn ilçesinde 14 yaşındaki otizmli bir genç kız kaçırılmıştı. Dikkatle takip edilen olayda polis, Brooklyn’de yaşayan Serdar Özmen’i tutukladı ve mahkemeye çıkarmak üzere suçlamalarla karşı karşıya getirdi.

Brighton Polis Şefi David Catholdi, Pazartesi günü saat 04.00 civarında ailesi tarafından kaybolduğu bildirilen 14 yaşındaki genç kızın durumunu önceden duyurmuştu. 

Olayı yakın takibe alan polis, genç kızın kaybolmadan önce sosyal medyada biriyle mesajlaştığını ve telefonla konuştuğunu gösteren kanıtlara ulaştı. Telefondan gelen mesajların takibi, New York şehrine kadar sürdü.

Genç kız, kaybolduktan yaklaşık 17 buçuk saat sonra Pazartesi günü saat 21.30 civarında Bronx'taki bir apartmanda yalnız bulundu.

Catholdi, polisin genç kızın iletişim halinde olduğu cep telefonunun abone bilgilerini takip ederek 40 yaşındaki Serdar Özmen'e ulaştı. 

Özmen, Çarşamba günü Queens'te ABD U.S. Marshals tarafından gözaltına alındı. Daha sonra birinci derecede kaçırma suçlamasıyla tutuklanarak Monroe İlçesi Hapishanesi'ne gönderildi.

Genç kızın güvenliği için bir koruma kararı alınırken, yetkililer bu tür olayların sosyal medya aracılığıyla çocuk seks ticareti ile bağlantılı tehlikelerini vurguladılar.

Catholdi, Perşembe günü Özmen'in ve genç kızın kaybolduğu hafta boyunca iletişim halinde olduklarına inandıklarını belirtti. "Bu tür durumlar hızlı bir şekilde gelişebilir" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com