Teksas ve Kansas'taki ineklerde kuş gribi alarmı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletindeki Hayvan Sağlığı Komisyonu yetkilileri Teksas ve Kansas'taki ineklerden alınan sütlerde yapılan testlerde kuş gribi virüsünün pozitif çıktığını açıkladı.

Teksas ve Kansas'taki ineklerde kuş gribi alarmı!
29 Mart 2024 - 18:58 - Güncelleme: 29 Mart 2024 - 19:11

Amerika Birleşik Devletleri’nin Teksas eyaletindeki Hayvan Sağlığı Komisyonu yetkilileri, Teksas ve Kansas'ta bulunan ineklerden alınan süt örneklerinde kuş gribi virüsünün tespit edildiğini duyurdu. Yetkililer, kuş gribinin pozitif çıktığı ineklerin karantina altına alındığını belirtti.

Teksas Hayvan Sağlığı Komisyonu, Teksas ve Kansas'ta bazı ineklerde halsizlik, iştahsızlık ve emzirme sorunlarının gözlendiğini ve yapılan testlerde sütlerinde kuş gribi virüsü bulunduğunu açıkladı.

Açıklamada, "Teksas ve Kansas'ta, öncelikle yaşlı ineklerde gözlemlenen semptomları değerlendirmek için testler yapıldı. Kansas ve Teksas'tan alınan süt örnekleri, 25 Mart 2024'te kuş gribi virüsünün pozitif olduğunu doğruladı" denildi.

Komisyon ayrıca, mandıraların çevresinde ölü yabani kuşlardan alınan örneklerin de incelendiğini ve kuş gribi virüsünün yabani kuşlar aracılığıyla bulaşmış olabileceğinin altını çizdi.

Kuş Gribi Pozitif Çıkan İnekler Karantinaya Alındı

Yetkililer, kuş gribi tespit edilen ineklerden elde edilen sütlerin imha edildiğini ve ineklerin karantina altında tutularak iyileşme sürecine alındığını belirtti. Ticari süt tedarikinin güvenli olduğu ve insanlara yönelik riskin düşük olduğu vurgulandı. Mandıraların, sadece sağlıklı hayvanlardan elde edilen sütleri piyasaya sürmesi gerektiği ve hastalıklı hayvanlardan elde edilen sütlerin başka yönlere yönlendirildiği ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com