ABD'li Direnişçilerden Müslüman Polislere Çağrı: Bu İşi Bırakın!

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentindeki üniversitelerde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protesto ve kamp etkinlikleri devam ederken, aktivistler, Müslüman polis memurlarına işi bırakmaları çağrısında bulundu.

ABD'li Direnişçilerden Müslüman Polislere Çağrı: Bu İşi Bırakın!
04 Mayıs 2024 - 14:22 - Güncelleme: 04 Mayıs 2024 - 14:31

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bulunan Fordham, CCNY, Columbia ve NYU gibi üniversitelerde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protesto ve kamp etkinlikleri artarak devam ediyor.

Sosyal medya üzerinden yayılan bir çağrı ile bir araya gelen ABD'li aktivistler, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek ve polislerin sessizliğine son vermek için toplandı.

Amerikalı aktivistlerin Müslüman polis memurlarına yönelik, "New York Polis Departmanında çalışan Aliler, Ahmetler, Rahmanlar, sizi görüyoruz. Bu işi bırakın!" şeklindeki çağrısı büyük yankı uyandırdı. 

Polis departmanında çalışan Müslüman ve Arap kökenli polislerin, Filistin halkına yapılan zulme sessiz kaldığı iddia edilerek, polislerin halklarına destek vermeleri talep edildi.

Protesto etkinlikleri sırasında, kadınların dövülmesi, biber gazıyla saldırılması ve başörtülerinin yırtılmasına da vurgu yapıldı. Aktivistler, Müslüman polislerin bu tür zulme karşı sessiz kalmaması gerektiğini ve halklarıyla birlikte olmaları gerektiğini savundular.

Protesto etkinliklerinin, uluslararası toplumun dikkatini Filistin'deki insan hakları ihlallerine çekmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com