ABD'de Gazze Protestoları Üniversiteleri Sallıyor: Biden'dan Müdahale Açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nde başlayan Gazze protestoları, üniversite kampüslerinde büyük yankı uyandırıyor. Başkan Biden, müdahalelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD'de Gazze Protestoları Üniversiteleri Sallıyor: Biden'dan Müdahale Açıklaması
04 Mayıs 2024 - 16:40 - Güncelleme: 04 Mayıs 2024 - 16:46

Amerika Birleşik Devletleri'nin birçok şehrinde, Gazze'ye destek amacıyla başlayan protestolar, üniversite kampüslerinde geniş kitleleri mobilize ediyor. Başkan Joe Biden, olayların büyümesi üzerine ilk kez konuşarak, protestoculara yasalara uyma çağrısı yaptı.

New York'tan Los Angeles'a, Texas'tan Kanada'ya kadar 140 üniversitede gerçekleşen protestolar, özellikle müdahalelerin artmasıyla dikkat çekiyor. California Üniversitesi'nde 24 saat süren olaylarda 209 gözaltı yapıldığı belirtilirken, benzer gözaltılar diğer üniversitelerde de yaşanıyor.

Başkan Biden, olayların büyümesiyle ilgili olarak ülkenin otoriterlikle yönetilmediğini ve protesto hakkının korunduğunu belirtti. Ancak kanunsuzluğun kabul edilemez olduğunu vurguladı. Protestolar sırasında yaşanan taciz iddiaları ve Yahudi öğrencilerin hedef alınması da gündemi meşgul ediyor.

Protestoların altı ülkede de benzer şekilde gerçekleştiği ve Gazze'deki ateşkes çağrısının yanı sıra üniversitelerin İsrail ile ilişkilerini sonlandırma taleplerinin dile getirildiği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com