Türk Çocukları, dünya barışına sanatlarıyla destek oldu: Eserler, kitap haline getirildi

Amerika Birleşik Devletleri’ndefaaliyetler yürüten Amerika Türk Kadınlar Birliği (ATKB) ve New York Atatürk Okulu, düzenledikleri resim yarışmasında ortaya çıkan eserleri, elektronik kitapta topladı. Türk Amerikan Dernekleri Meclisi (ATAA) işbirliğiyle hazırlanan ve Türkçe-İngilizce olarak yayımlanan kitabın geliri, gelecek yıl düzenlenecek olan sanat yarışması ödüllerine ve burs desteğine katkı sağlayacak.

Türk Çocukları, dünya barışına sanatlarıyla destek oldu: Eserler, kitap haline getirildi
29 Mart 2024 - 15:33 - Güncelleme: 29 Mart 2024 - 15:55

Amerika Birleşik Devletleri’nde birçok önemli proje ve etkinliğe imza atan Amerika Türk Kadınlar Birliği (ATKB) ve ATBK bünyesinde bulunan New York Atatürk Okulu, çocuklar arasında düzenledikleri resim yarışması ile önemli bir etkinliğe imza attı. 

2022-2023 döneminde gerçekleştirilen Geleneksel Resim Yarışması'nda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözünden ilham alınarak belirlenen "Dünya Barışı" temasıyla çocuklar tarafından birbirinden etkileyici eserler ortaya çıktı.

Yarışmada sergilenen eserler, Türk Amerikan Dernekleri Meclisi (ATAA) işbirliğiyle hazırlanan Türkçe ve İngilizce olarak yayımlanan bir elektronik kitapta toplandı. Bu kitabın geliri, 2024 Sanat Yarışması Ödülleri ve 2024 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlaması için New York Atatürk Okulu burs öğrencilerine destek sağlayacak.

Elektronik kitap, çocukların sanatsal eserlerini bir araya getirerek, onların dünya barışı ve kültürel değerlere olan duyarlılıklarını vurguluyor. Kitabın, Türk kültürünü ve sanatını Amerika'daki genç nesillere tanıtmak adına önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

Yayıncılar arasında Türk Kadınlar Birliği Amerika, New York Atatürk Okulu ve Amerika Türk Amerikan Dernekleri Meclisi'nin yer aldığı bu kitap, Türk çocuklarının sanatsal yeteneklerini sergileyerek dünya barışına katkıda bulunma amacını taşıyor.

Çocukların sanata olan ilgisini artırarak yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedeflemek üzere tasarlanan kitaba https://atkb.org/product/painting-competition/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com