Google'dan Sert Hamle: İsrail Protestoları Çalışanları İşsiz Bıraktı!

AP tarafından hazırlanan bir rapora göre Google, İsrail hükümetiyle yapılan teknoloji anlaşmasını protesto eden çalışanlara yönelik devam eden eylemlerin ardından 20 çalışanını daha işten çıkardı.

Google'dan Sert Hamle: İsrail Protestoları Çalışanları İşsiz Bıraktı!
25 Nisan 2024 - 11:45 - Güncelleme: 25 Nisan 2024 - 11:53

Google, İsrail hükümetiyle yapılan bulut bilişim anlaşmasını protesto eden çalışanlara yönelik eylemler sonrasında 20 çalışanını daha işten çıkardı. Bu son kararla birlikte, şirketin protestolardan dolayı işten çıkardığı toplam çalışan sayısı 50'ye ulaştı.

Protestolar, 2021 yılında Google, Amazon ve İsrail hükümeti arasında bulut bilişim ve yapay zeka hizmetleri sağlamak amacıyla imzalanan 1,2 milyar dolarlık bir sözleşme olan "Project Nimbus"un ardından geldi.

Geçen hafta, Google'ın New York ve California'daki ofislerinde çalışanlar oturma eylemi düzenlediler ve bu durum polis müdahalesi ve birçok tutuklamayla sonuçlandı.

Protestoların arkasındaki grup "No Tech For Apartheid" (Irkçılık için Teknoloji Yok) başlangıçta geçen hafta 30 işçinin işine son verildiğini bildirdi; ancak son işten çıkarmalarla birlikte bu sayı 50'ye yükseldi.

Google sözcüsü yaptığı açıklamada,protestoların doğrudan sonucu olarak işten çıkarılan çalışan sayısını açıklamamakla birlikte ek çıkarmaların yapıldığını doğruladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com