ATA-DC ile Washington DC'de sinema keyfi: 'Kuru Otlar Üstüne' filmi özel gösterimde!

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Washington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC), Nuri Bilge Ceylan'ın "Kuru Otlar Üstüne" filminin Washington DC'de gösterime gireceğini duyurdu. Gösterim 29 Mart Cuma günü Landmark E Street Sineması'nda başlayacak ve 2 Nisan Salı gününe kadar her gün devam edecek. Bu muhteşem filmi izlemek için biletlerinizi şimdi almayı unutmayın!

ATA-DC ile Washington DC'de sinema keyfi: 'Kuru Otlar Üstüne' filmi özel gösterimde!
27 Mart 2024 - 15:23 - Güncelleme: 27 Mart 2024 - 15:47

Amerika Birleşik Devletleri’nde faaliyet gösteren Washington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC), Sideshow & Janus Films iş birliğiyle, usta yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın başyapıtı "Kuru Otlar Üstüne"nin Washington DC'de gösterime gireceğini duyurdu.

Türkiye'nin 96. Akademi Ödülleri için 'En İyi Uluslararası Film' kategorisinde resmi başvurusu kabul edilen film, 2023 Cannes Film Festivali'nde Merve Dizdar'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.

Kuru Otlar Üstüne filmi Anadolu'nun ücra bir köyünde zorunlu hizmetini yapmakta olan genç öğretmen Samet'in, İstanbul'a atama beklediği karamsar günlerde Nuray ile tanışması sonrası yaşadıklarına odaklanıyor. Film, köydeki zorunlu hizmetinin son yılında umutla İstanbul’a atanmayı bekleyen, ancak iki kız öğrencisi tarafından tacizle suçlanınca hayatı altüst olan resim öğretmeni Samet’in hikayesine odaklanıyor.

Washington DC'deki Landmark E Street Sineması'nda 29 Mart Cuma gününden 2 Nisan Salı gününe kadar her gün gösterimde olacak film, Türkçe olarak gösterilecek ve İngilizce altyazıyla sunulacak.

Bu muhteşem filmi izlemek için biletlerinizi şimdi almayı unutmayın!

Biletlerinizi web sitesini ziyaret ederek satın alabilir, soluksuz izleyeceğiniz filmin fragmanına burdan ulaşabilirsiniz. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com