ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası: Polis Şiddeti Sonucu Yaşamını Yitirdi

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yaşayan Amerikalı Frank Tyson, polisin gözaltına alırken uyguladığı şiddet sonucunda boğularak yaşamını yitirdi.

ABD'de Yeni Bir George Floyd Vakası: Polis Şiddeti Sonucu Yaşamını Yitirdi
28 Nisan 2024 - 18:14 - Güncelleme: 28 Nisan 2024 - 18:28

Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yaşanan trajik bir olayda, Frank Tyson (53), polisin gözaltına alırken uyguladığı şiddet sonucunda boğularak yaşamını yitirdi. 

İddiaya göre Tyson, karıştığı trafik kazasından kaçarken polis tarafından yakalandı. Olay, polislerin kask kamerasına yansıyan görüntülerle gün yüzüne çıktı ve sosyal medyada hızla yayıldı. George Floyd'un ölümüne benzetilen bu olayda, Tyson'ın elleri arkadan kelepçeliyken polisin boynuna bastırması sonucu nefessiz kalarak hayatını kaybettiği görüldü.

Görüntülerde, Tyson'ın polisler tarafından yere yatırıldığı ve boynuna polis tarafından basıldığı anlar net bir şekilde görüldü. Tyson, defalarca "Beni öldürmeye çalışıyorlar" şeklinde çığlık atarken ve "Nefes alamıyorum" diye haykırırken görüntülere yansıdı. Tyson, olaydan hemen sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre, olaya karışan polisler soruşturma için açığa alınırken, olayın tüm ayrıntıları hala araştırılıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com