1000 mağazasını kapatan Dollar Tree, ürün fiyatlarını 7 dolara çıkarıyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler market zincirlerinden biri olan Dollar Tree, mağazalarındaki ürünlerin fiyatını yıl sonuna kadar 7 dolara yükselteceğini duyurdu. Şirket ayrıca 1.000 Family Dollar mağazasını kapatacağını açıkladı.

1000 mağazasını kapatan Dollar Tree, ürün fiyatlarını 7 dolara çıkarıyor!
28 Mart 2024 - 16:22 - Güncelleme: 28 Mart 2024 - 16:35

Amerika Birleşik Devletleri’nin en popüler market zincirlerinden biri olan Dollar Tree, mağazalarındaki ürünlerin fiyatını yıl sonuna kadar ülke genelinde 7 dolara çıkaracağını duyurdu. 

Şirketin en son kazanç görüşmesinde, yürütme kurulu başkanı ve CEO'su Rick Dreiling, artışın Dollar Tree'nin "çoklu fiyat noktası stratejisi"nin bir parçası olduğunu ve alışverişçilere daha "ilgili bir ürün yelpazesi" sunmayı amaçladığını belirtti. 

Dreiling, bu yıl içerisinde 3,000 mağazada, 1.50 ila 7 dolar arasında fiyatlarla 300'den fazla ürün çeşidinin bulunacağını belirtti.

Daha yüksek fiyatlı ürünler; gıda, atıştırmalıklar, içecekler, evcil hayvan bakımı, kişisel bakım ve daha fazlasını içerecek. 

Yapılan açıklamada artışa rağmen Dollar Tree'nin ürünlerinin büyük çoğunluğunun, giriş fiyatı olan 1,25 dolarda kalacağı belirtildi.

Dollar Tree, daha önce 2021 yılında temel fiyatını 1 dolardan 1.25 dolara yükseltmişti. 

1000 Mağazasını Kapatıyor

Dollar Tree ayrıca, toplam mağaza sayısının %12'sini temsil eden 1.000 Family Dollar mağazasını kapatacağını duyurdu. Şirket, kazanç görüşmesinde ayrıca, Family Dollar'da artan hırsızlıkla başa çıkmaya devam ettiğini ve bunun mağaza kapanmalarının arkasındaki birçok faktörden sadece biri olduğunu söyledi. 

Elde edilen verilere göre şirket dördüncü çeyrekte 1,71 milyar dolarlık bir net zarar ve 2023 mali yılında 998,4 milyon dolarlık bir net zarar bildirdi. 

Şubat ayında, Family Dollar'ın Arkansas, West Memphis'teki dağıtım merkezinde yiyecek, ilaç, tıbbi cihazlar ve kozmetik ürünleri unsanitary koşullarda tutarak suçlu bulunması üzerine, Family Dollar ayrıca 41 milyon dolardan fazla para cezası ödemeyi kabul etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com