Filistin Protestoları Giderek Alevleniyor: En Az 570 Kişi Gözaltına Alındı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli üniversitelerinde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protestolar artarak devam ederken, polis müdahaleleri sonucu en az 570 kişi gözaltına alındı.

Filistin Protestoları Giderek Alevleniyor: En Az 570 Kişi Gözaltına Alındı!
26 Nisan 2024 - 12:10 - Güncelleme: 26 Nisan 2024 - 12:24

Amerika Birleşik Devletleri'nin çeşitli üniversitelerinde Filistin'e destek amacıyla düzenlenen protestolar artarak devam ediyor. Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve ülke geneline yayılan bu protestolar, Amerikan yönetiminin İsrail'e silah sağlamayı sonlandırması talebiyle gerçekleştiriliyor. 

Protestolarda polisin müdahaleleri sonucu öğrenci ve öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu en az 570 kişi gözaltına alındı.

New York Üniversitesi'nde 120, Columbia Üniversitesi'nde 100, Emerson Kolejinde 100, Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde 90, Yale Üniversitesi'nde 60, Teksas Üniversitesi'nde 50, Indiana Üniversitesi'nde 33, Minnesota Üniversitesi'nde 9, Ohio Eyalet Üniversitesi'nde 5 ve Kaliforniya Eyaleti Politeknik Üniversitesi'nde 3 öğrencinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Törenler İptal Ediliyor

Bu olayların etkisi üniversite yaşamını da etkiliyor. Güney California Üniversitesi, yaşanan olaylar nedeniyle 10 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan mezuniyet törenini iptal ettiğini duyurdu. Güvenlik incelemeleri gerektiğini belirten açıklamada, geleneksel olarak binlerce öğrencinin ve ailelerinin katıldığı törenin iptal edildiği ifade edildi.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, protestolarla ilgili olarak öğrencileri ve öğretim üyelerini suçladı ve protestoların durdurulması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Netanyahu, İsrail'in haksız yere soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu ve protestoların antisemitizmi körüklediğini savundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel ise Netanyahu'nun sözlerinin ABD üniversitelerindeki Filistin yanlısı protestoculara yönelik bir baskı çağrısı içermediğini ifade etti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com