OpenAI, yeni anlaşma ile değerini üçe katladı:Dünyada ilk üçe girdi

OpenAI, yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT'nin başarısının ardından gerçekleştirdiği yeni anlaşmayla değerini üç katına çıkardı. Şirketin değeri 80 milyar dolara ulaştı.

OpenAI, yeni anlaşma ile değerini üçe katladı:Dünyada ilk üçe girdi
20 Şubat 2024 - 17:20 - Güncelleme: 20 Şubat 2024 - 17:49

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji şirketi OpenAI, yapay zeka destekli ChatGPT'nin başarısının ardından gerçekleştirdiği yeni bir anlaşmayla değerini üç katına çıkardı. OpenAI'ın değerinin 80 milyar dolara ulaştığı bildirildi.

OpenAI hisselerini girişim şirketi Thrive Capital'ın öncülüğünde bir anlaşma kapsamında satacak. "Tender offer" olarak bilinen aleni pay alım teklifi çerçevesinde, şirket çalışanları hisselerini nakite çevirebilecek.

OpenAI'ın kasımda tamamlanması planlanan anlaşması, CEO Sam Altman'ın şirketten kovulması sürecinin durması nedeniyle gecikmişti. Ancak Altman, aynı ay içinde şirkete geri dönmüştü.

OpenAI, bu yeni anlaşma ile neredeyse üç kat artan değeriyle, dünyadaki en değerli üçüncü teknoloji kurumu haline geldi. TikTok'un sahibi Çin merkezli ByteDance birinci sırada 225 milyar dolarlık değeriyle yer alırken, Elon Musk'ın SpaceX firması ise ikinci sırada 150 milyar dolarlık değeriyle yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com