Kamyon şoförlerinden Trump isyanı:"New York'a gitmiyoruz"

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump'ı destekleyen kamyon şoförleri, Trump'a kesilen 350 milyon dolarlık cezaya karşı tepki göstermek amacıyla New York'a gitmeme kararı aldılar.

Kamyon şoförlerinden Trump isyanı:"New York'a gitmiyoruz"
20 Şubat 2024 - 17:01 - Güncelleme: 20 Şubat 2024 - 17:06

Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump'ı destekleyen kamyon şoförleri, Trump'ı 350 milyon dolardan fazla para cezasına çarptıran sivil dolandırıcılık davasının kararından duydukları hayal kırıklığını vurgulamak için New York'a gitmeyeceklerini açıkladı.

New York'taki Yargıç Arthur Engoron, Trump'ın, iki oğlunun, Trump Organization çalışanlarının ve Trump'a bağlı şirketlerin on milyonlarca dolar ödemesine karar verdi. 

Trump'ın faiziyle birlikte 350 milyon dolardan fazla para ödemesine hükmedilirken, oğullarının da yaklaşık 4 milyon dolar ödemesine karar verildi.

Kararın ardından kamyoncular arasında tepkiler yükseldi. "Chicago Ray" takma adıyla tanınan bir kişi, "Pazartesi gününden itibaren yükleri reddetmeye başlayacaklarını" duyurduğu bir video paylaştı.

Kamyoncuların bu kararıyla ilgili net bir rakam verilmese de, New York'a giden yüklerin reddedilmesi eyleminin geniş kapsamlı olabileceği belirtiliyor.

Bununla birlikte, sadece kamyoncuların değil, Trump'ı destekleyenlerin de tepkisi sadece sözlü değil. Varlıklı emlak yatırımcısı Grant Cardone'un eşi Elena Cardone, "Trump'ın Yanında Ol; 355 Milyon Dolarlık Adaletsiz Karara Fon Sağlayın" adlı bir bağış kampanyası başlattı ve şu ana kadar 240 bin doların üzerinde bağış toplandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com