ABD, Samsung'a Dev Çip Yatırımı İçin 6,4 Milyar Dolarlık Destek Veriyor

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Samsung'a Texas'ta çip üretimi için 6,4 milyar dolarlık finansman sağlayacak.

ABD, Samsung'a Dev Çip Yatırımı İçin 6,4 Milyar Dolarlık Destek Veriyor
16 Nisan 2024 - 20:03 - Güncelleme: 16 Nisan 2024 - 20:14

Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, Güney Koreli elektronik devi Samsung'a Texas'ta yapılacak çip üretimi yatırımı için 6,4 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlama kararı aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, yazılı açıklamasında, ülkenin yarı iletken üretimindeki liderliğini yeniden tesis etmek için kapsamlı bir adım attıklarını belirterek, CHIPS ve Bilim Yasası'nı imzaladığın açıkladı.

Biden, Samsung ile ABD Ticaret Bakanlığı arasında yapılan ön anlaşma çerçevesinde, şirketin gelişmiş yarı iletken üretimi ve AR-GE faaliyetlerini Texas'a taşıyacağını duyurdu. Bu adımın, Samsung'un 40 milyar doları aşan yatırımı ve en az 21 bin 500 kişilik istihdam sağlamasıyla Texas'ın yarı iletken endüstrisindeki rolünü güçlendireceğini vurguladı.

Bu tesislerin, yapay zeka gibi ileri teknolojiler için gereken dünyanın en güçlü çiplerinin üretimine katkı sağlayacağını ve ABD'nin ulusal güvenliğini güçlendireceğini belirten Biden, ABD Ticaret Bakanlığı'nın da Samsung ile yapılan anlaşma kapsamında 6,4 milyar dolara kadar doğrudan finansman sağlayacağını açıkladı.

Bu hamlenin, ABD'nin yarı iletken tedarik zincirinin dayanıklılığını artırmak, teknoloji liderliğini sürdürmek ve küresel rekabet gücünü artırmak amacıyla atıldığı ifade edildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com