ABD Senatörü Graham'dan Skandal Gazze Yorumu: "Hiroşima Olsun"

Amerika Birleşik Devletleri Senatörü Lindsey Graham, İsrail'e yapılan silah sevkiyatının durdurulmasını eleştirerek Gazze için "Hiroşima olsun" ifadesini kullandı. Bu sözler uluslararası arenada tartışmalara neden oldu.

ABD Senatörü Graham'dan Skandal Gazze Yorumu: "Hiroşima Olsun"
10 Mayıs 2024 - 20:21 - Güncelleme: 10 Mayıs 2024 - 20:31

Amerika Birleşik Devletleri'nin Cumhuriyetçi Senatörlerinden Lindsey Graham, İsrail'e yönelik silah sevkiyatının durdurulmasına ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu. Graham'ın Gazze'ye ilişkin yaptığı skandal açıklama, uluslararası kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e yönelik silah sevkiyatını durdurma kararı, Graham'ın tepkisini çekti. Graham, bu kararı eleştirerek, "İsrail'in düşmanlarına karşı kendini savunmak için gerekli silahları durdurmak, büyük bir hata olur" şeklinde konuştu.

Graham, İsrail'e sağlanan desteklerin durdurulmasının, İsrail'in çevresindeki tehditlere karşı güvenliğini riske attığını savunarak, "Gazze için Hiroşima olsun" ifadesini kullandı.

ABD'nin İsrail'e sağladığı desteklerin durdurulması kararı, Washington ile Tel Aviv arasında gerilime yol açarken, uluslararası toplumda da tartışmalara neden oldu. Graham'ın sözleri, barış ve istikrarın sağlanması yolundaki çabalara zarar verdiği görüşünde olanların sayısını artırdı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com