Apple, Sosyal Medya Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı

Apple, Meta'nın WhatsApp ve Threads uygulamalarını Çin'deki internet düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla Çin mağazasından kaldırdı.

Apple, Sosyal Medya Uygulamalarını Çin Mağazasından Kaldırdı
20 Nisan 2024 - 21:28 - Güncelleme: 20 Nisan 2024 - 21:32

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple, Çin'deki internet düzenlemelerine uyum sağlamak amacıyla Meta'nın mesajlaşma ve sosyal medya uygulamaları olan WhatsApp ve Threads'i Çin'deki yerel uygulama mağazasından kaldırdı. 

Daha önce Wall Street Journal gazetesinin yayımladığı bir haberde, Çinli yetkililerin Apple'a "ulusal güvenlik" gerekçesiyle bu iki uygulamanın kaldırılması talimatını verdikleri belirtilmişti. Apple yetkilileri de yaptıkları açıklamada, "Faaliyet gösterdiğimiz ülkelerin yasalarına, hemfikir olmasak da uymak zorundayız." ifadesini kullanmıştı.

Sosyal mesajlaşma uygulamaları Telegram ve Signal'in de Apple'ın Çin mağazasından kaldırıldığı duyurulmuştu.

Çin'deki internet düzenlemeleri, tüm mobil uygulamaların yerel lisansa sahip olmalarını ve yerel sunuculardan hizmet sağlamalarını şart koşmuştu.

Çin'deki uygulama hizmeti sunacak şirketlerin "İnternet Bilgi Sağlayıcısı" lisansı edinmeleri gerekiyor ve ülkedeki sansür politikası ile veri transferi kurallarına uymaları bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com