Yapay zeka GigaChat, tıp sınavını başarıyla geçti

Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik bir testi başarıyla tamamladı. Yüzde 82'lik bir başarı elde eden GigaChat, cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında üç ayrı vakayla ilgili sözlü sınavı da başarıyla geçti.

Yapay zeka GigaChat, tıp sınavını başarıyla geçti
16 Şubat 2024 - 01:03 - Güncelleme: 16 Şubat 2024 - 01:16

Rusya'nın en büyük finans kuruluşu Sberbank tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması GigaChat, tıp fakültesini bitiren öğrencilere yönelik bir testi başarıyla tamamladı. 

Sberbank tarafından yapılan açıklamaya göre, GigaChat, 6 yıllık tıp eğitimi alan öğrencilerin girdiği zorlu sınavı yüzde 82 başarı oranıyla geçti. Testte cerrahi, kadın hastalıkları ve doğum alanlarında üç ayrı vaka üzerine de sözlü sınavı başarıyla tamamladı. Bu başarı, yapay zekanın tıp eğitimindeki rolünün giderek arttığının bir göstergesi olarak kabul edildi.

GigaChat'i geliştiren uzmanlar, yapay zekanın sınavı geçebilmesi için 6 aylık bir eğitim sürecinden geçti. Bu süre zarfında, Rusya'daki tıp öğrencilerinin kullandığı kaynaklardan yararlanılarak algoritma güçlendirildi ve geliştirildi.

Ocak 2024 itibarıyla 2,5 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan GigaChat, yapay zeka teknolojisinin hızla yayılmasına ve farklı sektörlerde kullanılmasına örnek teşkil ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com