Trump başkanlık seçimlerinde iddiasını sürdürdü: Bir eyalette daha açık ara farkla galip geldi

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimlerde Donald Trump, rakibi Nikki Haley karşısında açık ara farkla kazanarak başkanlık yarışında daha da güçlendi. Haley, Güney Carolina ön seçimlerine odaklanmaya karar verdi.

Trump başkanlık seçimlerinde iddiasını sürdürdü: Bir eyalette daha açık ara farkla galip geldi
25 Ocak 2024 - 00:08 - Güncelleme: 25 Ocak 2024 - 00:21

Amerika Birleşik Devletleri'nin New Hampshire eyaletinde yapılan ön seçimlerde Trump güçlü çıktı, Haley yarışı bırakmadı.

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçim süreci partilerin ön seçimleriyle devam ediyor. Cumhuriyetçilerin ön seçimlerini Donald Trump, rakibi Nikki Haley karşısında açık farkla kazanırken, Haley bir ay sonra yapılacak Güney Carolina ön seçimlerine odaklandı.

Anketlerde yüzde 66 düzeyindeki destek oranıyla Cumhuriyetçi seçmen nezdinde açık ara en güçlü başkan adayı olarak öne çıkan Trump, Iowa'nın ardından bir ilki gerçekleştirerek New Hampshire'da da kazandı.

Özellikle Haley'in seçim kampanyası için ciddi para harcadığı, bağımsız Cumhuriyetçilerin yoğun olduğu New Hampshire eyaletinde rakibine 12 puan fark atan Trump'ın güven tazelediği vurgulandı.

Trump'ın 24 Şubat'ta Güney Carolina'da yapılacak ön seçimleri kazanması durumunda Haley'in seçimlerden çekilebileceği de gündem konusu oldu. 

Haley İçin Son Şans: Güney Carolina

Daha önce 2011-2017 yıllarında Güney Carolina Valiliği görevini yapan Haley, eyaletteki popülaritesine güvenirken güncel anketlerde Trump'ın Güney Carolina'da yüzde 52 düzeyinde desteğe ulaştığı, Haley'in ise yüzde 22 civarında oyunun olduğu tahmin ediliyor.

Bu eyalette de Trump karşısında kaybetmesi durumunda Haley'in yarışa devam etmesinin zor olacağı belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com