Johnson&Johnson'dan Dev Uzlaşma: Bebek Pudrası Davalarında 6,48 Milyarlık Adım!

Amerika Birleşik Devletleri'nde açılan davaları sonlandırmak için Johnson&Johnson, bebek pudrası ve talk bazlı ürünlerin kansere neden olduğu iddialarıyla ilgili 6,48 milyar dolarlık bir uzlaşma önerisinde bulundu.

Johnson&Johnson'dan Dev Uzlaşma: Bebek Pudrası Davalarında 6,48 Milyarlık Adım!
02 Mayıs 2024 - 10:45 - Güncelleme: 02 Mayıs 2024 - 10:55

Amerika Birleşik Devletleri merkezli kozmetik devi Johnson&Johnson, bebek pudrası ve talk bazlı ürünlerin kansere neden olduğu iddiasıyla açılan davalarda uzlaşma sağlamak için önemli bir adım attı. Şirket, toplamda 6,48 milyar dolarlık bir uzlaşma önerisiyle davacılarla masaya oturdu.

Planın detaylarına göre, Johnson&Johnson, iddialarıyla ilgili tüm davaların neredeyse tamamında uzlaşmaya varmayı hedefliyor. Bu kapsamda, şirket davacılara 25 yıl içinde yaklaşık 6,48 milyar dolar ödemeyi taahhüt ediyor.

Uzlaşma planı, Johnson&Johnson'ın iştiraki olan LTL Management'ın iflas başvurusu yaparak davaların çözülmesine olanak tanıyacak. Bu adım, Johnson&Johnson'ın önemli bir hukuki ihtilafı sona erdirmek için attığı en büyük adımlardan biri olarak kaydedildi.

Johnson&Johnson'ın Dünya Genelinde Hukuki İhtilaflardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erik Haas, yaptığı açıklamada, davacıların avukatlarıyla işbirliği içinde olduklarını ve bu uzlaşma önerisinin bu işbirliğinin bir sonucu olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com