Küresel Bir Salgına Dönüşebilir: Teksas'ta Kuş Gribi Vakası!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı, ineklerden geçtiği düşünülen vakayı, "ABD'de tanımlanan ikinci kuş gribi vakası" olarak bildirdi.

Küresel Bir Salgına Dönüşebilir: Teksas'ta Kuş Gribi Vakası!
03 Nisan 2024 - 11:48 - Güncelleme: 03 Nisan 2024 - 12:03

Amerika Birleşik Devletleri'nin Teksas eyaletindeki sağlık yetkilileri, bir kişide kuş gribi tespit edildiğini açıkladı.

Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde ineklerde görülen vakalardan bulaştığı düşünülen kuş gribi hastalığının bir insan üzerinde teşhis edildiğini bildirdi.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, "İlk insan kuş gribi vakasını bildiriyoruz. Hasta, muhtemelen kuş gribi ile enfekte olduğu tahmin edilen ineklerle temas ettikten sonra hastalandı. Bu, ABD'de tanımlanan ikinci kuş gribi vakasıdır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada kuş gribi virüslerinin genellikle insandan insana bulaşma riskinin düşük olduğuna dikkat çekildi. Ancak, kuş gribi A(H5N1) olduğu düşünülen hayvanlarla yakın temas halinde olan kişilerde enfeksiyon riskinin arttığı belirtildi.

Geçtiğimiz hafta Teksas ve Kansas eyaletlerinde ineklerde kuş gribi tespit edilmişti. İneklerin pozitif çıkan virüslerle temas ettiği kişilere bulaş riskinin düşük olduğu ve virüsün karantina altında tutulan ineklerin iki ila üç hafta içinde iyileşebileceği açıklanmıştı.

İlk Kez 2022 Yılında Tespit Edilmişti

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), ülkede kuş gribi vakasının ilk kez 2022 yılında Kolorado eyaletinde tespit edildiğini belirtti. Bu yeni vaka, ABD'de A(H5N1) virüsü testleri pozitif çıkan ikinci kişi olarak kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com