Domuz Böbreği Nakliyle Çığır Açan Başarı: İlk Hasta Taburcu Edildi!

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan 62 yaşındaki Richard Slayman, dünya genelinde domuz böbreği nakli yapılan ilk hasta olmuştu. Slayman, başarılı bir operasyonun ardından sadece iki hafta sonra hastaneden taburcu edildi.

Domuz Böbreği Nakliyle Çığır Açan Başarı: İlk Hasta Taburcu Edildi!
11 Nisan 2024 - 07:03 - Güncelleme: 11 Nisan 2024 - 07:09

Amerika Birleşik Devletleri’nin Massachusetts eyaletinde yaşayan ve son evre böbrek rahatsızlığıyla mücadele eden 62 yaşındaki Richard Slayman’a domuzdan genetiği değiştirilmiş böbrek nakli yapılmıştı.

Dünya genelinde ilk kez domuzdan genetiği değiştirilmiş böbrek nakli yapılan Slayman’ın ameliyatı, Massachusetts General Hospital'da gerçekleştirilen 4 saatlik bir operasyonla başarıyla tamamlanmıştı.

Böbreğin, insanlarla uyumluluğunu artırmak için 69 genetik modifikasyonla yetiştirilen bir domuzdan geldiği belirtilmişti.

Richard Slayman çığır açan ameliyatın ardından sadece iki hafta sonra hastaneden taburcu edildi ve evine dönüyor.

Önceki denemelerin başarısızlığının ardından bu olay, tıp dünyasında önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Slayman'a nakledilen domuz böbreği, düzgün bir şekilde çalışıyor; idrar üretiyor, kandaki atıkları süzüyor ve vücut sıvılarının dengesini koruyor.

Slayman, taburcu olurken yaptığı açıklamada, "Bu an, uzun zamandır beklediğim en temiz sağlık raporlarından biriyle hastaneden ayrılmak demek. Eve dönmek, hayatımın en mutlu anlarından biri" dedi. Ayrıca, doktorlarına, cerrahlarına ve hemşirelerine "olağanüstü bakım" için teşekkür etti ve ailesiyle, arkadaşlarıyla ve sevdikleriyle yeniden vakit geçirmeye başlayacağı için heyecanlı olduğunu belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com