Güvenlik testini geçemedi: Tesla sınıfta kaldı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen otomobil güvenliği otoritesi olan Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Tesla'ın çarpışma testlerinde başarısız olduğunu açıkladı.

Güvenlik testini geçemedi: Tesla sınıfta kaldı!
13 Mart 2024 - 12:43 - Güncelleme: 13 Mart 2024 - 12:50

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen otomobil güvenliği otoritesi olan Yol Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), Tesla'nın Otomatik Pilot ve Tam Otomatik Sürüş teknolojisinin, diğer büyük otomobil üreticilerinin destekli sürüş sistemlerinin çarpışma testlerinde "iyi bir derece" alamadığını açıkladı. IIHS, bu sistemlerin kaza oranlarını azaltmadığını belirtti.

IIHS Başkanı David Harkey, sigorta hasar verilerini incelediklerini ve gelişmiş sürüş sistemlerinin kazaları azaltmadığı sonucuna vardıklarını ifade etti. Ancak, Harkey, otomatik acil fren sistemlerinin arkadan çarpmaları yüzde 50, bir aracın yayaya çarpmasını da yüzde 30 azalttığına dair kanıtlar bulunduğunu belirtti.

Tesla CEO'su Elon Musk, otomatik pilot devredeyken çalışan bir Tesla aracının ABD ortalamasından yaklaşık 10 kat daha güvenli olduğunu ve sürüş teknolojisi etkin olmayan bir Tesla'dan beş kat daha güvenli olduğunu iddia etmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com