CDC'den, ABD'deki Okullara Maymun Çiçeği Yönergesi

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri CDC, okulların ve çocuk bakım merkezlerinin, maymun çiçeği virüsünün yayılmasını önlemek için ekstra adımlar atmasına gerek olmadığını söylüyor. CDC'nin yeni önerileri, web sitesinde 'Sıkça Sorulan Sorular' kısmında yayınlandı.

CDC'den, ABD'deki Okullara Maymun Çiçeği Yönergesi
23 Ağustos 2022 - 20:07
CDC'den yapılan açıklamada, "Şu anda, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çocuklar ve ergenler için maymun çiçeği riski düşük." denildi. 

Pazartesi günü itibariyle, ülke çapında 15.000'den fazla vaka tespit edildi. Artık her eyalette en az bir maymun çiçeği vakası mevcut.  

Ancak enfeksiyon, şimdiye kadar okul çağındaki çocuklar arasında çok az kişide görüldü. CDC'nin yayınladığı vakalar arasından sadece altı vaka 0 ila 5 yaş arası çocuklarda, yedi vaka 6 ila 10 yaş arası çocuklarda ve dördü de 11 ila 15 yaş arası çocuklarda görüldü. 

Maymun çiçeği de dahil olmak üzere çocuklarda bulaşıcı hastalıklar konusunda doktorlara rehberlik etmek için Amerikan Pediatri Akademisi tarafından yayınlanan 'Kırmızı Kitap'ın editörü Kimberlin de çocukların okulda maymun çiçeği hastalığına yakalanma riskini "yok denecek kadar düşük" olarak nitelendirerek, CDC'nin tavsiyelerine katıldığını söyledi. 

Salgının başından beri sağlık yetkilileri, maymun çiçeği enfeksiyonlarının büyük çoğunluğunun, eşcinsel erkekler arasında yakın temas ya da ortak kullanılan çarşaf ve havlu benzeri eşyalardan kaynaklanabileceğini söylediler.

Kimberlin, "Bu COVID değil. Yakalanması kolay bir virüs değil. Çok yakın, ten tene temas gerektiriyor. Ve CDC'nin web sayfasında oldukça iyi özetlediğini düşündüğüm bazı temel kurallarla çocukların risk altında olmayacağı kanısındayım." dedi.

CDC, çocukların ebeveyn veya bakıcı gibi enfekte bir kişiyle yakın temasa girdikten sonra, semptomlarının takip edildiği süreçte okuldan uzaklaştırılmaları gerekmediğini söylüyor. 

Yapılan açıklamada, "Çocuğa ve ailesine damgalayıcı olmayan bir şekilde davranmak ve maymun çiçeğinin en net cinsel aktivite ile bulaştığı, ancak bununla sınırlı kalmayıp yakın temas yoluyla da bulaşabildiğini unutmamak önemlidir." denildi. 

Maymun çiçeği vakalarındaki artışla mücadele eden yerel sağlık departmanları, son haftalarda okullar için benzer kılavuzlar yayınladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com