ABD Temsilciler Meclisi Tiktok Yasağını Onayladı!

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi.

ABD Temsilciler Meclisi Tiktok Yasağını Onayladı!
21 Nisan 2024 - 15:23 - Güncelleme: 21 Nisan 2024 - 15:34

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi'nde yapılan oylamada, Çinli ByteDance şirketinin sahibi olduğu sosyal medya platformu TikTok'un ABD'deki varlıklarının başka bir şirkete satılmaması durumunda ülkede yasaklanmasını içeren yasa tasarısı kabul edildi.

Tasarı, 58'e karşı 360 oyla geçti. Buna göre, ByteDance'ın TikTok'u elden çıkarması için 6 aydan 1 yıla kadar süresi verildi.  ABD Başkanı Joe Biden, satış konusunda ilerleme kaydedilmesi halinde satış süresinin 90 gün daha uzatılabileceğini belirtti. Tasarı şimdi Senato'da oylanacak ve ardından Biden'ın onayına sunulacak.

Oylama sonrasında Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Michael McCaul, tasarının Amerikalıları ve özellikle Amerikalı çocukları Çin propagandasının etkisinden koruduğunu ifade etti.

TikTok ise yasak tasarısını eleştirerek, ifade özgürlüğünü kısıtlayacağını ve ABD ekonomisine zarar vereceğini belirtti. Biden ise geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yasayı geçirmeleri halinde onaylayacağını belirtmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com