ABD'den iadeleri istendi: Yazar Eylem Tok ve oğlu Cihantimur, Türkiye'ye teslim edilecek mi?

Ünlü estetisyen Bülent Cihantimur ile yazar Eylem Tok'un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un Porsche marka aracıyla 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin ise yaralanmasına yol açmıştı. Cinayet gibi kazanın ardından delilleri karartan ve oğlu ile Mısır üzerinden ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlunun ABD'den iadesi için Adalet Bakanlığı tarafından talepname hazırlandı.

ABD'den iadeleri istendi: Yazar Eylem Tok ve oğlu Cihantimur, Türkiye'ye teslim edilecek mi?
13 Mart 2024 - 10:22 - Güncelleme: 13 Mart 2024 - 10:51

Ünlü estetisyen Bülent Cihantimur ile evliliğinden olan 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'un Porsche marka aracıyla 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin ise yaralanmasına yol açan cinayet gibi kazanın ardından delilleri karartan ve oğlu ile Mısır üzerinden ABD'ye kaçan yazar Eylem Tok ve oğlu için iade talepnamesi hazırlandı.

İstanbul'da gerçekleşen ölümcül kaza sonrası Mısır ve ardından ABD'ye kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

17 yaşındaki Timur Cihantimur'un lüks aracıyla 5 kişiye çarpıp bir kişinin ölümüne neden olduğu kaza sonrası annesi Eylem Tok'la birlikte kaçan ikilinin, ABD'den Türkiye'ye iade edilmesi için Adalet Bakanlığı harekete geçti.

Adalet Bakanlığı'nın başlattığı iade süreci kapsamında şüpheliler hakkında kırmızı bülten çıkarıldı ve ABD'den geçici tutuklama talebi istendi. Normalde 60 gün süren iade talepnamesi, Adalet Bakanlığı tarafından hızlandırılarak 10 günde tamamlandı ve İçişleri Bakanlığı'na gönderildi.

Son gelişmelere göre, ABD Müsteşar Yardımcısı ile Adalet Bakanlığı yetkilileri geçtiğimiz hafta bir görüşme gerçekleştirdi ve Türkiye'ye "konuyla ilgileneceğiz" mesajı iletildi. 

Cuma günü Türkiye'den iletilen belgeler sonrası, Cihantimur'un ABD vatandaşı olması nedeniyle süreçle ilgili inceleme yapıldı ve yetkililer, işlenen suçun adi suç kapsamına girmesi sebebiyle ABD'nin iş birliği içinde hareket edeceğini ve şüphelinin Türkiye'ye iade edileceğini belirtti.

Öte yandan, Eylem Tok için de bir dosya açıldı ve gasp suçu dosyasına ek olarak aracında mağdurlardan birinin telefonunun bulunmasıyla dosyaya yeni bir suç eklenmiş oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com