Uzmanlardan 'Planlı Hamilelikleri Erteleyin' Uyarısı

Brezilya'da yeni ortaya çıkan P1 mutasyonunun hamile kadınlarda çok daha agresif ilerlediği ortaya çıktı. Uzmanlar, planlı hamileliklerin ertelenmesi uyarısında bulundu. İngiltere, korona virüs aşılarını hamilelere de uygulama kararı aldı.

Uzmanlardan 'Planlı Hamilelikleri Erteleyin' Uyarısı
17 Nisan 2021 - 16:31
Covid-19 virüsünün Berzilya'da ortaya çıkan yeni varyantı P1 nedeniyle, salgından ağır yara alan ülke, hamile kalmayı planlayan kadınları uyardı. Çünkü yeni mutasyon, özellikle hamile kadınlarda çok daha agresif tepkiler veriyor.

Ülkede ilk kez Manaus kentinde ortaya çıkan ve baskın hale gelen P1 varyantı, kısa sürede ölü
sayılarını katlayarak artırdı. 350 bini geçen ölü sayısıyla Brezilya, ABD'den sonra korona virüsten en çok can kaybı yaşanan ikinci ülke oldu.

Guardian'ın haberine göre Brezilya Sağlık Bakanlığı yetkilisi Raphael Parente, "Eğer mümkünse hamileliği daha iyi bir zamana erteleyin. Klinik çalışmalar gösteriyor ki, yeni mutasyon hamile kadınlara karşı daha agresif ilerliyor." dedi.

Brezilya mutasyonu ayrıca, salgının ilk dönemlerine göre genç nüfusu hedef alıyor. Mart ayında elde edilen hastane verilerine göre, yoğun bakımlarda tedavi gören hastaların yarıdan fazlası 40 yaş ve altındaki kişilerden oluşuyor.

Aşılama kampanyasında hızla ilerleyen ülkelerden İngiltere ise, hamile kadınları öncelik listesine almaya hazırlanıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com