Texas'ta Türk Gençlerinden Teknoloji Arenasında Büyük Zafer: Robotik Dünya Şampiyonasında 9 Ödül!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinde düzenlenen 2024 FIRST Robotics Competition (FRC) dünya şampiyonasında Türk takımları büyük başarı elde etti. 17 Türk takımından 9'u ödül kazandı.

Texas'ta Türk Gençlerinden Teknoloji Arenasında Büyük Zafer: Robotik Dünya Şampiyonasında 9 Ödül!
24 Nisan 2024 - 00:10

Amerika Birleşik Devletleri'nin Texas eyaletinde düzenlenen 2024 FIRST Robotics Competition (FRC) dünya şampiyonası, Türk takımlarının muhteşem başarılarına sahne oldu.

George R. Brown Convention Center'da gerçekleştirilen ve 17-21 Nisan tarihleri arasında devam eden şampiyonaya katılan 17 Türk lisesi takımından tam 9'u, çeşitli kategorilerde ödüle layık görüldü.

İstanbul'dan Wildcast takımı, robot performansı dalında dünya 5'inciliğini elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Ayrıca, sosyal ödüller kategorisinde en prestijli ödülü kazanan ekiplerden biri de 4th Dimension oldu.

SPARC, Kaiser, Flare, Istech Robotic Society, Golden Horn ve CARACAL Robotics gibi Türk ekipleri de çeşitli kategorilerde dereceye girerek ödül kazandılar.

Özellikle dikkat çeken bir başarı da, tamamı kız öğrencilerden oluşan Techtolia Robotics ekibinin elde ettiği ödül oldu. Bu takım, şampiyonadan ödülle dönen 9 Türk takımından biri olarak adını yazdırdı.

FRC etkinliğine dünya genelinden yaklaşık 22 bin öğrenci katılırken, Türkiye 400 öğrenci ile ev sahibi ABD ve Kanada'nın ardından en kalabalık katılıma sahip ülke oldu. Üstelik, Türkiye en çok kız öğrenci ile temsil edilen ülke olurken, katılan takımların %44'ü kız öğrencilerden oluştuğu belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com