Spor spikerine açılan ırkçılık davasında karar verildi: 25 milyon dolar tazminat!

ABD'nin Oklahoma eyaletinde bir spor spikeri, kendisini ırkçılıkla suçlayan Oklahoman gazetesine dava açtı. Mahkeme, gazete tarafından spikere 25 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Spor spikerine açılan ırkçılık davasında karar verildi: 25 milyon dolar tazminat!
09 Şubat 2024 - 18:32 - Güncelleme: 09 Şubat 2024 - 18:41

Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletinde yaşanan bir olayda, spor spikeri Scott Sapulpa, kendisini ırkçılıkla suçlayan Oklahoman gazetesine açtığı davadan zaferle ayrıldı. Mahkeme, Sapulpa lehine karar vererek 25 milyon dolarlık bir tazminat ödenmesine hükmetti.

Olay, Mart 2021'de Midwest City Lisesi ve Norman Lisesi basketbol takımlarının mücadelesi sırasında gerçekleşti. Karşılaşma öncesinde milli marşlar çalınırken, Norman Lisesi oyuncuları ırkçılığa tepki olarak diz çöktü. Ancak Sapulpa'nın iş ortağı Matt Rowan, mikrofonunun açık olduğunu unutarak ırkçı bir yorumda bulundu. Rowan'ın yaptığı bu yorumlar, daha sonra Sapulpa'ya mal edildi.

Sapulpa, bu iddiayı reddederek Oklahoman gazetesine dava açtı. Mahkeme sürecinde, gazetenin olayı kasıtlı olarak yanlış yönlendirdiğine hükmedildi ve Sapulpa'ya 5 milyon dolar maddi, 20 milyon dolar da manevi tazminat ödenmesine karar verildi.

Olayın ardından konuşan Matt Rowan, yaptığı ırkçı yorumları şeker hastalığına bağladı. Ancak mahkeme, bu savunmayı kabul etmedi ve tazminat kararını Sapulpa lehine verdi. Gazetenin avukatı ise kararı temyiz etmeyi planladıklarını belirtti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com