İsrail'e destek vermenin bedelini ödüyor: McDonalds'ta dev kayıp!

McDonald's, İsrail İşgal Güçleri'ne verdiği destek nedeniyle Arap ve İslam dünyasında boykot edilirken ciddi satış kayıpları yaşadı. Bu boykot, şirketin sadece birkaç saat içinde yaklaşık 7 milyar dolarlık finansal kayba uğramasına neden oldu.

İsrail'e destek vermenin bedelini ödüyor: McDonalds'ta dev kayıp!
17 Mart 2024 - 15:17

McDonald's, İsrail İşgal Güçleri'ne (IOF) verdiği destek nedeniyle bir boykot kampanyasının hedefi haline geldi. Bu boykotun etkisiyle McDonald's, Arap bölgesi ve İslam dünyasında ciddi satış kayıpları yaşıyor.

Şirketin Baş Finans Müdürü Ian Borden, boykot kampanyasının başlamasının ardından sadece birkaç saat içinde yaklaşık 7 milyar dolarlık bir finansal kayıp yaşandığını duyurdu. McDonald's'ın hisseleri bir günde %3'ten fazla düşerek son beş haftanın en büyük günlük kayıplarından birini yaşadı.

McDonald's hisseleri 284,36 dolara gerileyerek şirket için 6,87 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geldi.

Borden, Global Tüketici ve Perakende Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Orta Doğu'daki süregelen çatışmalar ve Çin'deki sönük talebin, şirketin uluslararası satışlarında bir düşüşe yol açacağını kabul etti.

McDonald's, İsrail'i desteklemesi nedeniyle hedef alınan batılı franchise zincirlerinden sadece biri. Diğer hedef alınan markalar arasında Burger King, KFC, ve Pizza Hut bulunuyor. Ayrıca Coca-Cola, Pepsi, Puma, Starbucks ve Zara gibi markalar da İsrail ile finansal bağlantılara sahip oldukları ya da açık desteklerini ifade ettikleri için boykot ediliyorlar.

Gazze'deki İsrail savaşının başlamasından bu yana, IOF'in 31.000'den fazla Filistinliyi öldürdüğü ve çoğunun çocuk ve sivil olduğu bildiriliyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com