Hafize Gaye Erkan haklıymış: New York'ta rekor kira ücreti

Dünya genelinde yaşam standartları ve emlak piyasalarını değerlendiren Numbeo.com'un yayınladığı verilere göre, New York kiralık daire fiyatlarında dünya birincisi oldu. İstanbul ise 739 dolarlık ortalama kira fiyatıyla 33. sırada yer alırken Merkez Bankası Eski Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın daha önceki İstanbul'daki kira fiyatlarına yönelik eleştirileri yeniden gündeme geldi.

Hafize Gaye Erkan haklıymış: New York'ta rekor kira ücreti
18 Mart 2024 - 13:56 - Güncelleme: 18 Mart 2024 - 14:13

Dünya genelinde yaşam standartlarını, hayat pahalılığını ve emlak piyasalarını analiz eden Numbeo.com'un yayınladığı son verilere göre, 1+1 kiralık daire fiyatlarında New York, dünya lideri konumunda bulunuyor. New York'ta bu tür bir daire için ortalama fiyat 4 bin 74 dolar olarak belirlenirken, New York'u 3 bin 344 dolarla San Francisco ve 3 bin 101 dolarla Boston takip ediyor.

İstanbul ise bu sıralamada 33. sırada yer alıyor. Şehirdeki ortalama 1+1 kiralık daire fiyatı 739 dolar olarak kaydedilmiş durumda. Bu durum, kira fiyatlarının İstanbul'da da yüksek olduğunu gösteriyor.

Numbeo.com'un verilerine göre, dünya genelinde kiralık daire fiyatlarına ilişkin sıralamada Son sıralarda yer alan Mısır'ın başkenti 210 dolarla 41. sırada bulunurken, Fransa'nın başkenti Paris ise bin 432 dolarla 20. sırada kendine yer buldu.

Öte yandan, eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın daha önce İstanbul'daki yüksek kira fiyatlarına ilişkin eleştirileri yeniden gündeme geldi. Erkan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile yaptığı bir söyleşide, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz." şeklinde ifadeler kullanmıştı. Bu sözler, İstanbul'un kira fiyatlarının uluslararası platformlarda da dikkate değer olduğunu bir kez daha vurgulamış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com