Güney Kore'de Araç Çalıp Kaza Yapan ABD'li Asker Gözaltına Alındı

Amerika Birleşik Devletleri Kore Kuvvetleri (USFK) mensubu bir asker,Güney Kore'de alkollü halde çaldığı araçla kaza yaparak gözaltına alındı.

Güney Kore'de Araç Çalıp Kaza Yapan ABD'li Asker Gözaltına Alındı
02 Nisan 2024 - 08:18 - Güncelleme: 02 Nisan 2024 - 08:25

Amerika Birleşik Devletleri Kore Kuvvetleri (USFK) mensubu bir asker, Güney Kore'de, alkollü halde çaldığı otomobille kaza yapması sonucunda gözaltına alındı. 

Yapılan açıklamalara göre, Pyeongtaek'teki ABD üssünde görevli olan askerin, bir otomobili çaldığı belirtildi. Polis yetkilileri, çalınan araçla trafik ışıklarında bekleyen iki araca arkadan çarpıldığını ifade etti. 

Kazada, iki Güney Kore vatandaşının yaralandığı bilgisi paylaşılırken, yapılan incelemelerde ABD'li askerin alkollü olduğu tespit edildi.

Yetkililer, söz konusu askerin USFK'ye teslim edildiğini ve soruşturmanın takibi için USFK yetkilileriyle iş birliği yapıldığını belirtti. 

Bu olay, Güney Kore'de konuşlu USFK mensubu bir askerin 20 Eylül 2023 tarihinde, ABD'den askeri posta yoluyla uyuşturucu kaçakçılığı yapmak, bunları Güney Kore'de kullanmak ve satmak suçlamalarıyla gözaltına alınmasının ardından yaşanan ikinci benzer olay olarak kaydedildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com