Efsanevi oyuncu Shaquille O'Neal'ın forması emekliye ayrıldı

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Orlando Magic, efsanevi oyuncusu Shaquille O'Neal'ın formasını emekliye ayırdı.

Efsanevi oyuncu Shaquille O'Neal'ın forması emekliye ayrıldı
15 Şubat 2024 - 13:10 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 13:17

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Orlando Magic, efsanevi oyuncusu Shaquille O'Neal'ın formasını emekliye ayırdı. 

Basketbol dünyasının en dominant pivotlarından biri olan O'Neal, bu onura layık görülen ilk isim olarak Orlando Magic'in tarihinde unutulmaz bir yere sahip oldu. Magic'in sahasında O'Neal'in formasının asılmasının ardından yapılan törenle birlikte, basketbol dünyasının önemli bir simgesi daha unutulmaz anılara dahil oldu.

Shaquille O'Neal, böylelikle Wilt Chamberlain ve Pete Maravich'ten sonra üç farklı takım tarafından emekliye ayrılan üçüncü oyuncu oldu. Daha önce Los Angeles Lakers (34) ve Miami Heat (32) formaları da emekliye ayrılmıştı.

1992 NBA Draftı'nda birinci sıradan seçilen O'Neal, 1996 yılına kadar Magic formasını giydi ve bu dönemde birçok başarıya imza attı. Kendisi aynı zamanda Magic tarihinde yılın en iyi çaylak oyuncusu seçilen ilk isim olarak da tarihe geçti.

O'Neal, kariyeri boyunca birçok önemli takımda forma giydi ve toplamda 4 NBA şampiyonluğu kazandı. Ayrıca, bir kez sezonun, üç kez de finallerin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen O'Neal, 15 kez NBA All-Star maçlarına seçilme başarısı gösterdi ve üç kez de MVP seçildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com