ABD'li senatörün evinde külçe altın bulundu: Rüşvet iddiaları derinleşti

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen siyasetçilerinden biri olan Senatör Bob Menendez'in evinde yapılan aramalarda külçe altınlar bulundu. Bunun üzerine savcılık, rüşvet iddialarını yineledi.

ABD'li senatörün evinde külçe altın bulundu: Rüşvet iddiaları derinleşti
15 Şubat 2024 - 13:29 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 13:37

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen siyasetçilerinden biri olan ve rüşvet suçlamalarıyla karşı karşıya olan Senatör Bob Menendez'in evinde yapılan aramalarda külçe altınlar bulundu. 

New York Güney Bölge Mahkemesi savcıları, Menendez'in rüşvetle suçlanmasına ilişkin tutuklama emri taleplerini güçlendirmek amacıyla 70 sayfalık ek belge hazırladı. Bu belgelerde, Menendez'in bir çalışanına evinde bulunan altınların kaynağının, eşinin annesinden kaldığını belirttiği ifade edildi. Ayrıca, Menendez ailesinin evindeki aramalarda 500 bin dolar nakit paranın da bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Senatör Bob Menendez ve eşi Nadine Menendez'e yöneltilen suçlamalar arasında rüşvet alma iddiaları öne çıkıyor.

Menendez'in, Kongre'deki Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak görev yaptığı süre boyunca Mısır'a yapılan resmi yardımlar üzerinde etkisi olduğu ve bu süreçte Mısır kökenli iş insanları ve firmalarla ilişkiler kurduğu iddia ediliyor.

Suçlamaların ardından Dış İlişkiler Komitesi Başkanlığı görevinden ayrılan Menendez, Kongre'deki koltuğundan istifa etmeyeceğini belirtmişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com