ATKB'nin Düzenlediği 3.Geleneksel Resim Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı

Amerika Türk Kadınlar Birliği, ATKB bünyesinde bulunan New York Atatürk Okulu, ve Assembly of Turkish American Association, düzenledikleri 3. Geleneksel Resim Yarışması'nın sonuçlarını açıkladı.

ATKB'nin Düzenlediği 3.Geleneksel Resim Yarışması'nın Sonuçları Açıklandı
15 Nisan 2024 - 08:50 - Güncelleme: 15 Nisan 2024 - 08:59

Amerika Birleşik Devletleri'nde birçok önemli proje ve etkinlikte imzası bulunan Amerika Türk Kadınlar Birliği (ATKB) başta olmak üzere ATKB bünyesinde bulunan New York Atatürk Okulu, ve Assembly of Turkish American Association (ATAA), 3'üncü geleneksel resim yarışmasını düzenledi.

Türk kültürünü ve sanatını Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan gençler arasında teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışma, 6-8 ve 9-11 yaş grubundaki çocukların katılımıyla gerçekleşti. Dereceye giren tüm genç yetenekler, dünya barışı ve sanat adına önemli bir adım attıkları için tebrik edildi.

Değerli jüri üyeleri, yarışmanın başarısı için önemli bir rol oynadılar. Ana jüri üyeleri Bedri Baykam, Pınar Güzelgün ve Dr. Didem Vural, ön jüri üyeleri Hatice Nur Gürel, Uğur Mine Tamay, Özgür Pekşen, Ufuk Girgiç ve Av. Rezan Özger, katkıları ve değerlendirmeleriyle yarışmaya büyük destek verdiler.

Yarışmanın sonuçları ise şöyle; 

6-8 Yaş Kategorisi

Ekrem Mateo Atay - New York

Fiona İpek Punchry - Pennsylvania


Ayza Yapıcılar - Virginia

9-11 Yaş Kategorisi

Eva Karul - New Jersey


Mete Özdemir - New York


Ela Şahin - New Jersey ve Belen Yalçın - Virginia

Dereceye giren eserler, NY Türkevi'nde sergilenecek. Bu etkinlik, genç sanatçılarımıza Türk kültürünü ve sanatını ifade etme fırsatı sunarken, Türk toplumunun birlik ve beraberliğini pekiştirmeye de katkı sağlayacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com