ABD'de Enflasyonun Etkisi: McDonald's, Coca-Cola ve Nestlé'nin Dar Gelirli Kesim Uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri'nde McDonald's, Coca-Cola ve Nestlé gibi dev şirketler, enflasyonun dar gelirli kesime etkisini vurguluyor. Yoksul tüketicilerin harcamalarını kıstığı ve enflasyonun onları daha fazla etkilediği belirtiliyor.

ABD'de Enflasyonun Etkisi: McDonald's, Coca-Cola ve Nestlé'nin Dar Gelirli Kesim Uyarısı
05 Mayıs 2024 - 14:17 - Güncelleme: 05 Mayıs 2024 - 14:22

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yoksul tüketicilerin fiyat artışları nedeniyle harcamalarını kıstığını, bunun da ABD'deki enflasyonun yükünün geliri en düşük kesimin sırtına bindiğini belirtiliyor.

Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketleri, McDonald's, Coca-Cola, Nestlé ve PepsiCo gibi dev şirketlerin ortak bir noktada uzlaştığı belirtiliyor: Enflasyon, düşük gelirli kesimlerin sırtına yükleniyor.McDonald's CFO'su Ian Borden, "Tüketici dolarını nasıl harcayacağı konusunda kesinlikle seçici davranıyor" diyor.

Bu durum, ABD'deki enflasyonun sadece bir ekonomik gösterge olmanın ötesine geçtiğini ve gerçek dünya etkilerine yol açtığını gösteriyor. Dar gelirli kesimler, artan fiyatlarla mücadele ederken, büyük şirketler de tüketici davranışlarını ve harcama alışkanlıklarını dikkatle izliyor.

Özellikle dar gelirli kesimin sıkıntılarına dikkat çeken bu durum, enflasyonun toplumun her kesimini etkilediğini ve bu etkinin yoksul kesimlerde daha belirgin olduğunu gösteriyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com