ABD'li Türklerin Yardımları Yola Çıktı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan Türk vatandaşları, Türkiye'de meydana gelen deprem felaketinde zor durumda kalan yurttaşlara destek olmak için günlerdir canla başla gönderilecek eşyaları kolileyip hazırladılar. Türki'yenin Washington DC Büyükelçilçiliği önderliğinde başlayan yardımlar Türkiye'ye yola çıktı.

ABD'li Türklerin Yardımları Yola Çıktı
10 Şubat 2023 - 16:49

Türki'yenin Washington DC Büyükelçilçiliği önderliğinde toplanan yardımlardan, New York ve çevre şehirlerde toplananlar dün Türk Hava Yolları (THY)'nin iki uçağıyla Türkiye'ye doğru yola çıktı. 

Türkiye'nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 ton yardım malzemesinin İstanbul'a ulaştırıldığını söyledi. Hemen ardından 24 saatten daha kısa süre içinde 35 ton yani 92 paletten oluşan yardım malzemesi daha ABD'de yaşayan gönüllü Türk vatandaşları tarafından hazırlanıp yine THY'nin kargo uçaklarıyla bugün gönderildi.

Başkonsolos Özgür, yardımların devam edeceğini ve vatandaşlardan gelen talep üzerine New Jersey'de bir depo temin edildiğini ve herkesin artık yardım malzemelerini bu depoya teslim edebileceğini açıkladı.

New York Başkonsolosluğu'nun duyurularını sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com