ABD'de 30 Milyon Kişi, İçme Suyu Kriziyle Karşı Karşıya!

Amerika Birleşik Devletleri'nin Colorado eyaletinde bulunan Glen Canyon Barajı'nda tespit edilen ciddi boru hasarı, 30 milyondan fazla Amerikalının içme suyu sıkıntısı yaşamasına neden olabilir.

ABD'de 30 Milyon Kişi, İçme Suyu Kriziyle Karşı Karşıya!
14 Nisan 2024 - 11:46 - Güncelleme: 14 Nisan 2024 - 11:50

Amerika Birleşik Devletleri'nin içme suyu kaynakları, önemli bir krizin eşiğinde! Colorado Nehri üzerinde konumlanan Glen Canyon Barajı'nda ciddi boru hasarı tespit edilmesi, milyonlarca Amerikalının içme suyu teminini tehdit ediyor. ABD'nin su kaynaklarından biri olan bu barajda yaşanan hasar, geniş çaplı su kıtlığı riskini beraberinde getiriyor.

Uzmanlar, hasar gören boruların Mead Gölü'ne sürekli su salınmasını engelleyebilecek seviyede zarar gördüğünü belirtiyorlar. Mead Gölü, ABD'nin en büyük su rezervlerinden biri olarak önemli bir su kaynağını oluşturuyor. Son gelişmelerin, gölün su seviyesinin düşmesine ve buna bağlı olarak bölgedeki içme suyu teminine yönelik ciddi sıkıntılara neden olabileceği belirtiliyor.

Bu durumdan en çok etkilenecek bölgeler arasında Kaliforniya, Nevada ve Utah gibi eyaletler bulunuyor. Bu eyaletlerin yanı sıra kuzey Meksika'nın bazı bölgelerinde yaşayan 30 milyondan fazla Amerikalı, Mead Gölü'nden sağlanan suyun kesilmesi durumunda büyük bir içme suyu kriziyle karşı karşıya kalabilirler. Su kıtlığı, bu bölgelerde yaşayan insanların günlük yaşamını, tarımsal üretimi ve endüstriyel faaliyetleri derinden etkileyebilir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com