ABD Büyükelçisi Flake: Türkiye, Amerika için vazgeçilmez bir müttefiktir

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, yayımlanan bir yazısında Türkiye'nin stratejik önemini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Flake, Türk savunma sanayisiyle yapılan ortaklıkların ABD'nin savunma tedarik zinciri için kritik olduğunu ve gelecekte de devam edeceğini belirtti.

ABD Büyükelçisi Flake: Türkiye, Amerika için vazgeçilmez bir müttefiktir
15 Şubat 2024 - 00:06 - Güncelleme: 15 Şubat 2024 - 00:11

Amerika Birleşik Devletleri'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, yayımlanan bir yazısında ABD ve Türkiye arasındaki ilişkilerden bahsetti. Flake, Türkiye'nin stratejik önemini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. 

Türkiye'nin Amerika için vazgeçilmez bir müttefik olduğunu ifade eden Flake, Türkiye'nin coğrafi konumuyla Asya ve Avrupa arasında köprü olduğunu ve bu durumun Doğu-Batı ilişkilerinde önemli bir rol oynadığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip olması ve F-16 filosunun örgütün gücü açısından kritik bir rol oynamasıyla, savunma işbirliğinin de önemine dikkat çekti.

Türkiye'nin bölgesel çatışmalara müdahale etme kapasitesine de değinen Flake, ülkenin Gazze'deki çatışmanın çözümünde potansiyel bir rol üstlenebileceğini belirtti.

Flake, Türkiye'nin önemini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin canlandırılması gerekliliğini vurgulayarak, Türk savunma sanayisiyle yapılan ortaklıkların ABD'nin savunma tedarik zinciri için kritik olduğunu ve bu ortaklıkların gelecekte de devam edeceğini belirtti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com