6 Şubat Depremlerinde Türkiye'nin Kahramanı Olmuştu: Zomi Frankcom İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın aracına yönelik gerçekleşen saldırıda 7 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda,Türkiye'nin depremzedelerine yardım götüren Zomi Frankcom da bulunuyordu.

6 Şubat Depremlerinde Türkiye'nin Kahramanı Olmuştu: Zomi Frankcom İsrail Saldırısında Hayatını Kaybetti
06 Nisan 2024 - 13:18 - Güncelleme: 06 Nisan 2024 - 13:37

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar, uluslararası gönüllü yardım kuruluşu World Central Kitchen'ın yardım aracına yönelik gerçekleşen bir saldırıyla sonuçlandı, bu acı olayda 7 kişi yaşamını yitirdi.

Bu trajik saldırıda Türkiye'nin depremzedelerine yardım götüren Zomi Frankcom da hayatını kaybetti. Zomi Frankcom, Türkiye'nin zor zamanlarında yardım eli uzatan ve sevilen bir isimdi.

Son birkaç aydır Mısır'da insani yardım operasyonlarını koordine eden Frankcom, Türkiye'de depremzedelere 18 milyondan fazla yemek vermişti.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake'ten Duygusal Mesaj

ABD'nin büyükelçisi Jeff Flake, sosyal medya hesabından duygusal bir mesaj paylaştı. Flake, Türkiye'de depremzedelere yemek dağıtan ve Türkiye'de mütevazi bir şekilde hizmet eden Zomi Frankcom'un başkalarının hayatını kurtarmak adına kendi canını feda ettiğini belirtti. Flake paylaşımında bu kaybın çok acı olduğunu vurguladı. 

Saldırıda Yaşananlar

İsrail'in Deyr el-Belah bölgesine yönelik saldırısında Frankcom da dahil olmak üzere WCK çalışanları arasında Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu kişiler yaşamını yitirdi.

Açıklamalarda, bu tür saldırıların insani yardım çalışanlarını ve sivilleri hedef almaması gerektiği vurgulanarak, yaşananların bir trajedi olduğu belirtildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde kasıt olmadığını savunarak, olayın araştırılacağını ve benzerlerinin yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com