Yurtdışındaki Türklerin Hayatını Kolaylaştıracak 2 Yenilik

TBMM Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, yurtdışındaki vatandaşları yakından ilgilendiren iki yeni düzenleme hakkında ABDPOST.COM'u bilgilendirdi.

Yurtdışındaki Türklerin Hayatını Kolaylaştıracak 2 Yenilik
30 Nisan 2022 - 19:45 - Güncelleme: 30 Nisan 2022 - 19:49
Haber: Muhammet Taşçılar

Yurtdışında yaşayan vatandaşlardan gelen talep ve istekler doğrultusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Komisyonun yaptığı görüşmeler neticesinde, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe giren uygulamalar şöyle;

BİRİNCİ DÜZENLEME
2019 yılından önce anne ve babası Türk vatandaşlığından çıktığı için re’sen vatandaşlığı kaybeden çocukların Türk vatandaşlığını tekrar kazanabilmeleri için, anne ve babadan birinin başvurusu (diğer ebeveynin muvafakatnamesi) yeterli olacak.

Anne ve babası Türk vatandaşlığından çıkmış Mavi Kartlıların 2019 yılı sonrası yurtdışında doğan çocuklarının Türk Vatandaşlığını kazanabilmeleri için anne ve babadan birinin başvurusu (diğer ebeveynin muvafakatnamesi) yeterli olacak.

Mavi kartlı ebeveynlerin 18 yaşından büyük olan çocuklarının vatandaşlığı kazanabilmesi için ise bireysel başvuruları yeterli olacak ve başvuruda ikamet şartı aranmayacak.

https://www.icisleri.gov.tr/mavi-kartlilar-kutugune-kayitli-cocuklarin-turk-vatandasligina-gecisteki-sartlar-kaldirildi

İKİNCİ DÜZENLEME
Yurtdışında yaşayan vatandaşların kişisel verilerini daha güvenli hale getirmek üzere yapılan çalışma ve görüşmeler sonucunda, Kişisel Verileri Koruma Kurumu belediyelerde yapılan online işlemleri daha güvenli hale getirmek için belediyelere bir takım zorunluluklar getirdi.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla artık; 
Belediyeler emlak vergisi ödeme, hızlı ödeme ve borç sorgulama hizmetlerinde yalnızca T.C. kimlik numarası ile işlem yapamayacak, üyelik ve şifre ya da ÇİFT FAKTÖRLÜ doğrulama kullanarak gerekli teknik ve idari tedbirleri alacaktır.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/04/20220429-19.pdf

Dr. Ayşegül Dinçkan
AK Parti İstanbul Milletvekili Sayın Zafer Sırakaya'nın Danışmanı
Telefon: 0312 420 55 40-41
E-posta: [email protected]
Adres: TBMM Halkla İlişkiler Binası Kat:2 Oda No:E208 Bakanlıklar Çankaya/Ankara 06543 Türkiye

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com