Winston Churchill'in takma dişleri rekor bir fiyata satıldı

İkinci Dünya Savaşı'nın lideri Churchill'in takma dişleri müzayedede olağanüstü bir fiyata ilgi gördü

Winston Churchill'in takma dişleri rekor bir fiyata satıldı
08 Şubat 2024 - 04:11

İngiltere'nin efsanevi Başbakanı Winston Churchill'e ait özel olarak yapılan takma dişler, beklenen fiyatın iki katından fazla bir fiyata alıcı buldu.

Churchill'in ünlü konuşmalarını yapabilmesi için özel olarak tasarlanan bu üst protezler, İkinci Dünya Savaşı sırasında kullanılmıştı. Dişler, Churchill'in doğal kekemeliğini düzeltebilmesi ve etkileyici konuşmalarını yapabilmesi için özel olarak hazırlandı.

Altın kaplamalı dişlerin tasarımı, dişçi Sir Wilfred Fish ve teknisyen Derek Cudlipp tarafından yapıldı. Gloucestershire'daki Cheltenham'daki Cotswold Müzayede Şirketi tarafından satışa sunulan dişlerin önceden belirlenen fiyatı 8.000 sterlin olarak açıklanmıştı. Ancak, müzayedede beklenmedik bir ilgiyle karşılaşan takma dişler, 18.000 sterline alıcı buldu.

Müzayede müdürü Elizabeth Poole, "Churchill'in dişleri, şimdiye kadar satılan en olağanüstü eşyalardan biri olmalı" dedi.

Müzayede evi, bu takma diş setinin II. Dünya Savaşı'nın başlangıcında Churchill'in 65 yaşındayken yapıldığını düşünüyor. Ayrıca, üç veya dört benzer takımın üretildiği ve bunlardan birinin Churchill'in yanına gömüldüğüne inanılıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com