Max Space'ten Akılalmaz Hedef: Uzaya 'Yaşam Alanları' Fırlatılacak!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli girişim Max Space, uzayda tarım, turizm ve spor etkinliklerine olanak sağlamak için "stadyum büyüklüğünde" yaşam alanları fırlatmayı planladığını açıkladı.

Max Space'ten Akılalmaz Hedef: Uzaya 'Yaşam Alanları' Fırlatılacak!
13 Nisan 2024 - 16:11 - Güncelleme: 13 Nisan 2024 - 16:18

Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir girişim olan Max Space, uzayda tarım, turizm ve hatta spor etkinliklerini kolaylaştırmak için büyük bir hedef koydu: Yörüngeye "stadyum büyüklüğünde" yaşam alanları fırlatmak. 

Max Space, 39. Uzay Sempozyumu'nda "sınırsız bir şekilde genişleyebilen" tasarımını tanıttı. Bu tasarım, Alçak Dünya Yörüngesi'nde uzay istasyonlarının yanı sıra Ay ve Mars'ta koloniler kurmak için de kullanılabilecek şekilde planlandı.

Girişimin kurucu ortağı Aaron Kemmer, uzayla ilgili en büyük sorunun, uzayda yeterince yaşanabilir alan olmaması olduğunu belirtti. Kemmer, bu nedenle, insanlığın uzayda geleceğini genişletmek ve çeşitlendirmek için yeni yaşam alanlarına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Max Space'in ilk yaşam alanının, 2026'da SpaceX roketiyle fırlatılması planlanıyor. Bu yaşam alanları, 20 metre3 ila 1000 m3 arasında değişen büyüklüklerde olacak.

Şirket, gelecekte daha büyük mega yapıların fırlatılması için SpaceX'in Starship roketini kullanmayı umuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com