Uber, Genç Bir Hacker Tarafından Hack'lendi

Uber Perşembe günü yaptığı açıklamada, genç bir hacker tarafından siber saldırıya uğradığını açıkladı ve kolluk kuvvetlerine bildirdi. Davetsiz misafirin, araç çağırma hizmetinde önemli bulut sistemlerine erişim elde ettiğine dair kanıtlar olduğu açıklandı.

Uber, Genç Bir Hacker Tarafından Hack'lendi
16 Eylül 2022 - 20:51
Uber Perşembe gecesi, "bir siber güvenlik olayına yanıt verdiğini" tweetledi. Kolluk kuvvetleriyle temas halinde olduklarını açıkladı. 

Uber'in araç filosunun veya operasyonunun herhangi bir şekilde etkilendiğine dair hiçbir belirti olmadığı da bildirildi.  

Bilgisayar korsanıyla iletişim kuran Yuga Labs mühendisi Sam Curry, Uber'in kaynak kodunu ve müşteri verilerini depoladığı Amazon ve Google tarafından barındırılan bulut ortamlarına tam erişim sağlandığını söyledi.

Curry, bilgisayar korsanının erişimini kısıtlamak için Uber teknik ekibinin her şeyi dahili olarak kilitlemeye çalıştığını söyledi. Buna şirketin Slack dahili mesajlaşma ağı da dahil.

Bilgisayar korsanı, güvenlik açıklarını belirlemek için legal bilgisayar korsanlarına ödeme yapan bug-bounty programı aracılığıyla daha önce şirketin ağında tespit ettiği güvenlik açıkları konusunda dahili bir Uber hesabı kullanarak Curry ve diğer yetkilileri uyardı.

Bilgisayar korsanı bir Telegram hesabı açarak Curry ve diğer yetkilileri görüşmeye dahil etti, Uber'in bulut sağlayıcılarından, çeşitli sayfaların ekran görüntülerini paylaştığını kanıtlamak için görüştü.

Daha önce 2016 yılında da Uber'deki büyük bir siber güvenlik ihlali, bilgisayar korsanlarının 57 milyon Uber müşterisinin ve sürücüsünün kişisel verilerinin çalınmasına sebep olmuştu.

Sonuç olarak Uber, ihlal nedeniyle 50 eyalet ve Columbia Bölgesinde dava açmak için 148 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

https://www.alexa.com/siteinfo/abdpost.com